Tillbehör

 

Fransk potatissallad  

  • 3\4 kg potatis
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk senap
  • 6 msk olja
  • ½ dl hackad gräslök
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk kapris
  • salt,peppar
 
Koka potatisen med skalet på. Skala och skiva potatisen medan den ännu är varm.
Rör ihop vinäger och senap samt vispa i oljan. Krydda med salt och peppar.
Häll dressingen över den varma potatisen och rör om.
Tillsätt hackad lök,gräslök,persilja och kapris. Låt salladen stå och kallna 
och dra åt sig av smakerna.

 

Superenkla potatischips

10-12 tvättade potatisar m. skalet kvar
olivolja
dill eller provencale mix
tex mex och salt
 
Skiva potatisen tunnt. Häll över olja,kryddor och örter. Lu i ugnen 225 grader ca 45 min.
 
 

Potatissallad  (4 port) 

10-12 kokta potatisar
12 cm purjolök
½ röd paprika
1 msk kpris
1 msk persilja 
1 tsk dragon
1 dl gräddfil 
1 dl majonnäs
½ dl mjölk
senap
salt och peppar
 
 

Pastasallad  (4 port)

350g makaroner (gröna,gula,orange)
5 msk lättmajonäs
1 burk créme fraiche
2 msk olja
1 msk vitvinvinäger
1 msk söt senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad dill
2 krm salt
1 krm socker
1 vitpeppar
1 krm salladskrydda
150g ost (grevé)
1 syrligt äpple
 

 

 

Vitkålssallad

Riv och blanda:

1 kg vitkål
1 röd paprika
½ purjolök
3 morötter

Blanda ihop

½ dl socker
1 dl äppelcidervinäger
½ dl olja
½ dl vatten

Riv alla grönsaker. Blanda ihop alla ingredienser till lagen och koka upp. Häll den över grönsaksblandningen. Blanda väl. Hållbar ca 1 vecka.

 

Pizzasallad

½ vitkålshuvud
½ gul lök
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
Malen svartpeppar

Skär vitlöken och löken i tunna strimlor. Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör om ordentligt ett par minuter så att vitkållen börjar kännas mjuk. Ställ salladen i kylen 1 tim, rör om då och då.